30 jarig jubileum

Juwelier Gort viert feest
In 1989 begon Marius Gort een winkel in de Herenstraat in Amsterdam. Nu, in 2019, bestaat deze winkel 30 jaar.
 
Ter gelegenheid van ons 30-jarig bestaan hebben we speciaal deze 18 karaats gouden ringen ontworpen. We hebben ze uitgevoerd in witgoud, geelgoud en roségoud en gezet met briljant geslepen diamanten, gekleurde toermalijnen en saffieren. Tevens heeft u de mogelijkheid om deze ring naar uw eigen smaak samen te stellen. U kunt kiezen tussen de verschillende kleuren goud en edelstenen om zo uw eigen creatie te maken.

Terwijl de winkel groeit, groeit ons team daar natuurlijk in mee. In korte interviews vertellen Anouk, Mandy, Marius en meneer Gort over hun werkzaamheden in de winkel, hoe ze hier ooit zijn begonnen en wat het werk hier zo leuk maakt.

Volg en bekijk alle interviews op ons YouTube kanaal.
 

 
30 JAAR GORT GOUDSMID-JUWELIER
In 1989 begint Marius Gort een winkel in de Herenstraat in Amsterdam. 

Wie is Marius?
Marius is de zoon van Roel Gort en de kleinzoon van Marinus Gort. Hij is de derde generatie in het vak. In 1917 begint zijn opa Marinus een juwelierszaak in Alblasserdam. Dit mooie verhaal staat op onze website onder "100 jaar Gort Juwelier”.

Van Alblasserdam naar Amsterdam
Het is de bedoeling dat Marius de zaak van zijn vader en opa in Alblasserdam overneemt. Maar na de opleiding tot goudsmid in Schoonhoven loopt Marius stage in Amsterdam. De stad bevalt hem zo goed dat hij er niet meer weg wil.  Na twee jaar heen-en-weer reizen tussen Amsterdam en Wassenaar, waar hij eerst nog een baan heeft bij juwelier Eigenmann, zoekt hij een plek voor een eigen winkel in Amsterdam. Hij kijkt in Amsterdam-Noord, in de Pijp en in Buitenveldert. Maar zijn oog valt op een mooi winkelpand in de Herenstraat.

En dan? 
Dan heb je geld nodig. En geld heeft Marius nauwelijks. Met hulp van ouders en een overheidsgarantie komt er precies genoeg geld voor de inrichting, de beveiliging en de voorraad. De voorraad sieraden en horloges is zo klein dat het precies past in een plastic tasje aan het fietsstuur.

Baby-hoekje
Precies een maand voor de opening wordt zijn eerste zoon Wouter geboren. Een prachtige gebeurtenis, maar hoe combineer je dat met een nieuwe winkel? Achter in de winkel wordt een baby-hoekje gemaakt. Daar krijgt Wouter tussen de verkopen door een schone luier.

De zaak groeit
In het begin werkt Marius alleen in de winkel. Hoewel… zijn vader helpt iedere donderdag en zijn partner helpt vaak op zaterdag, de drukste dag. De zaak groeit en na een start met stagiaires kan al snel de eerste werkneemster in dienst worden genomen.  Na een gestage en gezonde groei is er nu een mooi, ervaren team van goudsmeden en verkopers die al jaren met veel plezier samenwerkt.

De vader van Marius
30 jaar lang komt de vader van Marius, Roel Gort, iedere week vanuit Alblasserdam naar Amsterdam. Als horlogemaker, maar ook als ervaren ondernemer, is hij voor Marius van onschatbare waarde.  Inmiddels komt hij niet meer naar Amsterdam, maar gelukkig repareert hij horloges in zijn thuis-werkplaats. Het personeel mist zijn mooie verhalen en de lekkere koeken die hij voor het team meeneemt.

Een leuk filmpje van Roel Gort is te bekijken op YouTube.

Veel winkels komen en gaan. Wat is het geheim van 30 jaar Gort?
Goed, vakkundig en gastvrij personeel en natuurlijk mooie spullen.  Klanten komen langs omdat we sieraden en horloges hebben die net even anders zijn. Bijzonder en tijdloos. Handgemaakt in eigen atelier of van collega-goudsmeden. Ook onze vintage sieraden zijn een steeds grotere plaats in gaan nemen in onze collectie. Samen met een uitstekende service zorgt dit ervoor dat klanten terugkomen.

Wat zijn de toekomstplannen?
Als team willen we nog heel lang met hetzelfde plezier klanten adviseren in onze winkel. Of er een vierde generatie komt? Marius heeft twee zoons, die beide ook in de winkel hebben gewerkt. Maar hun passie ligt elders, en Marius heeft nog helemaal geen plannen om te stoppen.
En we blijven lekker op dezelfde plek: de Herenstraat 11 in het centrum van Amsterdam!

GORT Goudsmid juwelier
Herenstraat 11
1015 BX Amsterdam
020-6206240
info@juweliergort.nl